Radiátor

Fűtésről radiátorokról és egyéb hasznos dolgokról szól.

Színes Radiátor

Falfűtés - hogy is van ez?

2011.09.12. 12:04 egészség/szépség/munka

 

Egyre elterjedtebb az alternatív, azaz energiatakarékos fűtésrendszer, ami nagyon helyes. Egyrészt megóvjuk környezetünket a káros anyag kibocsájtástól, vagy legalább csökkentjük, másrészt pedig csökkenthetjük számláinkat. Az alacsonyabb fűtésszámla sem elhanyagolható ebben a kérdésben. Mivel az alternatív fűtési rendszerek alacsony hőmérsékleten dolgoznak, ami 40-45 C°-ot jelent, értelemszerűen növelni kell a hőleadók felületét. Egyszerűsítve, ha egy radiátor 1000 W teljesítményt képes leadni 75 C°-os meleg vízzel, akkor lényegesen kevesebb hőt ad le, ha a befolyó víz csak 40 C°. Ebből az következik, hogy ha nem szeretnénk az egész lakást radiátorokkal teleaggatni, más megoldásban kell gondolkodnunk. Itt jön a falfűtés vagy mennyezetfűtés. A padlófűtés elterjedt, sokan kedvelik is, de sokan nem, mivel a hőkeringéstől a por és pollen is folyamatosan kering a levegőben. A fal-, és mennyezetfűtés ezt hivatott kivédeni. Sugározza a hőt, így a komfortérzet magasabb lesz. Ha engem kérdeznek, én mindig a mennyezetfűtést javaslom, mert 3,5 m belmagasságig tökéletesen kifűti a helyiséget, nem tolunk elé szekrényt vagy egyéb bútorokat, így nem is fogja le a hő áramlását. Ráadásul, akkor sincs probléma, ha egy képet a későbbiekben fel szeretnénk tenni a falra.

Ma már nem úgy kell ezt elképzelni, hogy csöveket húznak a falba, majd levakolják azt. Ma már fűtőpaneleket alkalmazunk. Egy gipszkartonba vannak belevésve a csövek, és a gipszkarton kerül fel a falra vagy mennyezetre. Ezért belsőépítész és lakberendező szemmel, hatalmas lehetőségeket rejteget! Fantasztikus megoldásokat lehet produkálni!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek csak inspirációs képek, a kiaknázatlan lehetőségek még előttünk állnak! Lehet kombinálni fűtéssel, bútorral, térelválasztóval, álmennyezettel és még ki tudja mi mindennel! A panelek egyedi méretre is gyárthatóak, melyet a forgalmazó Senia Group megrendelésre készíttet a gyártóval. Természetesen, kivitelezést, beépítést is vállalnak. A cég munkatársai ingyenes tanácsadással, felméréssel állnak rendelkezésre, kérésre egyedi árajánlatot készítenek.

Ha tetszik a fal-, és mennyezetfűtés, kérünk szépen egy LIKE gombot!

Készítette: Senia Radiátor a Senia Group tagja.

A bejegyzés trackback címe:

https://radiator.blog.hu/api/trackback/id/tr493220395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása